Om

Hanna Bendz heter jag och är en mångsysslande musiker och historiker. Uppvuxen i Uppland, utbildad i Falun, Köpenhamn och Göteborg och sedan 2007 bosatt på västkusten. Är verksam som frilansande cellist, körledare och arrangör, på stora och små scener och i skiftande genrer. För närvarande sysslar jag med sceniska projekt som förhoppningsvis kan bli verkstad säsongen 20/21, samt läser en masterutbildning i idéhistoria. Fil.kand i historia och konstvetenskap och är diplomerad samtalsterapeut. Mer info om min musikerverksamhet samt spelschema finns på www.hannabendz.com.

Solned2

I denna blogg skriver jag kring kultur-, samhälls- och livsstilsfrågor. Med ett intresse för gränszonerna mellan de olika fälten – mellan ord och ton, flöde och disciplin, mellan konstutövande, skrivande och berättande. Gråzonerna där också akademiskt och artistiskt, inre och yttre, privat och personligt inte behöver vara så där fruktansvärt bergfasta företeelser. Kanske är det i de överlappande fälten det mest spännande kan hända. Med utgångspunkten att det inte behöver vara så himla svårt, utan ofta räcker rätt långt att bara säga som det är. Ta ett steg i taget och lita på universum.

Solned1

Under tiden för min musikerutbildning, för drygt tio år sedan tog jag beslutet att söka efter förhållningssätt till livet och arbetet som delar av en helhet. Det var en resa som innefattade en terapeutisk process, deltagande i cirklar och workshops och en hel massa läsande. Samtidigt utvecklade jag en metod för att använda det egna skrivandet som redskap för självreflektion och för att utveckla den egna arbetsmetodiken. Kunskaperna jag tillägnade mig under de åren visade sig bli avgörande för verksamheterna jag bedriver och texterna jag skriver. När nu 2020 skapar utrymme att tänka och prova nytt börjar jag att erbjuda samtal, föreläsningar och studiecirklar. Vad som är att ge och att få är inte heller hugget i sten…

Solned3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s