Dagens lunch

Så här års fylls facebookflödet av bilder på härliga semesterresor, vällagade måltider, kötträtter och skaldjur. En god vän uppmanade mig att skriva en livsstilsblogg, med motiveringen att ju varje tes behöver sin antites. Bakgrunden är bl.a. att jag under 2007-2010 skulle finansiera privatstudier, dvs utan csn. Tiden skulle också i mesta möjliga mån gå åt till att öva cello och inte till att jobba, varför budgeten alltså var begränsad. Dessutom är nyttighetsfaktorerna viktiga, utan näring orkar man inte jobba eller tänka. Och ekologi är viktigt, det har alltid varit högprioriterat för mig och inget jag vill kompromissa bort. Och så tidsfaktorn, eftersom den tid som inte ska läggas på att jobba ännu mindre ska läggas på att laga mat. Mesta möjliga näring för pengarna, snabbfixat och ekologiskt, alltså.

Dessutom och inte minst viktigt att undvika alla former av fanatism och regelverk eftersom livet ska njutas och detta fortfarande var medel för att uppnå ett mål.

Detta inlägg handlar om dagens lunch.

potatis i gryta

Potatisen skivas innan kokning så går det snabbare. Plattan värms upp med lite vatten i botten på kastrullen medan resten av vattnet kokar upp. Ätes med skal, både av tidsskäl och för att mycket näring sitter i skalet.

potatis-kokt.jpg

Potatisen ätes kall eftersom kolhydraterna då omvandlas från snabba till långsamma. Den får stå och svalna utanför kylskåpet eftersom kylen annars skulle behöva gå på högvarv.

morot med smör

Morot ätes med smör då a-vitamin är fettlösligt.

nötter och bär

Kompletteras med lite nötter. Tadaa!

(Ber om ursäkt för icke optimal bildkvalitet. Fotona är tagna med min mobil, årsmodell 2012.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s