Sommarvind – release i sommar

Edit: Releasedatum i Göteborg kommer att bli första helgen i juni, 3 eller 4 juni och mer info kommer! 11 juni spelar vi på Salsta slott och 1 juli på Konstkapellet, Marstrand.


Nu är det ett tag sen jag skrev här, men har också haft fullt upp under de gångna ett och ett halva året, med att dels göra klart en lärarutbildning, halvtidsbosätta mig i Vattholma norr om Uppsala, och inte minst att genomföra projektet Sommarvind, bestående av egna texter tonsätta med musik för cello och piano. Texterna har kommit till över tid, och impulsen till att sätta dem samman till en svit kom för ett och ett halvt år sedan när Niclas Malmberg föreslog ett samarbete. Vi har framfört programmet live vid ett antal tillfällen i fjol och nu är det alltså dags att publicera det. E-bok och ljudbok kommer att ges ut på Typ förlag i Göteborg och den tryckta boken på Viréns förlag i Stockholm. Konstnären Backa Carin Ivarsdotter har gjort omslag, film och bildillustrationer till texterna. Tänk att få jobba med så fina kollegor!

Sommarvind är en blandning mellan poesi och prosa, och texterna illustrerar ett historiskt förlopp som utspelar sig över ungefär tusen år. Texterna handlar om ett konstnärligt skapande och ett självständiggörande, samtidigt om förståelse och om människans kraft att kunna befria sig själv. Boksläppet blir 3 juni i förlagets lokaler i Gamla stan i Stockholm, förhoppningsvis med både boksamtal och filmvismöjlighet och naturligtvis möjlighet att köpa boken till releasepris på plats. 4 juni blir det också boksläpp i Göteborg. Därefter kommer programmet att spelas live 11 juni på Salsta slott och senare under sommaren på Marstrand. Det är så väldigt roligt och spännande att projektet nu ska få komma ut och flyga!

En reaktion till “Sommarvind – release i sommar

  1. Så roligt Hanna! Har antecknat 4 juni i Göteborg. Detaljer kommer väl senare.
    Idag har laleh sjungt mig genom en ögonoperation. Det var en sällsam och lycklig upplevelse. Helt oväntad. Mirakel kallas det visst!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s